2015. december 9., szerda

Pöttyös opál / Polka dot opal

In this post we go back to quote the summer atmosphere a little bit, when the sun was shining and the weather was not so sad like today. I would like to introduce a new locality, but because of that I don't give proper description. Maybe somebody already know this place, so for them it's nothing new. The locality is in the Matra mountain. I found this area when I was collecting mushrooms. A hydroquarzite rock was showing that something is interesting in this place.

Ebben a bejegyzésben picit visszaidézzük a nyári hangulatot, amikor még kellemes kint kotorászni, szépen süt a nap és nem ilyen szomorkás az idő. Egy új érdekességet, lelőhelyet mutatunk be nektek, emiatt érthető, hogy pontos helyleírást nem adunk. Ha valaki ráismer a helyre, neki nyilván nem lesz újdonság. Azt azért eláruljuk, hogy Mátrában van. A területet gombázás közben találtam meg még 2013 nyarán. Főként a vízmosásban lévő hidrokvarcit pukli keltette fel az érdeklődést.




Later we looked around, than found some brown and red opals or hydroquarcite, but I think the pieces should belongs to the opal category. They are full with red and white polka dots.

Később többed magammal visszamentünk kicsit alaposabban körbenézni, ekkor bukkant elő néhány barna és vöröses opál vagy hidrokvarcit darab, bár én inkább az első kategóriához sorolnám őket. Amúgy tele vannak szórva piros és fehér pöttyökkel, mint valami cukorka.





After walking around a little bit more, we found a few palm sized chalcedony. They were on the surface for a long time, so they lost their color. I think the area has potential, but more time is needed to explore it.

További terepbejárás után néhány, tenyérnyi méretű kalcedonos felületek is előkerültek, már jócskán kifakultak a napon, így jó ideje a felszínen lehettek. A potenciál megvan a helyben, már csak több időre van szükség.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése