2015. december 23., szerda

Mátrai Karácsony/ Christmas in Mátra mts.


The last but one article is from Gyöngyösoroszi this year. We visited a pretty familiar mineral fair named Christmas mineral fair organized by the museum of „House of minerals”. We arrived a hour later than we expected, but that was no problem, because we forgot half of our tackle at home… but the staff was very helpful. The weather was not so good, but the fair together with the exhibition was fun for all I think. I think a fair at such a place should be pretty good at a warmer seasons of the year as well, especially for collectors and their family.

Az idei év utolsó előtti bejegyzésével Gyöngyösorosziból jelentkezünk. Egy börzéhez képest spontán kezdeményezésként az Ásványok Háza szervezésében vettünk részt egy családias hangulatú összejövetelen.



(Majdnem sikerült jól megvágnom)

Egy bő óra késéssel (csak stílusosan) mi is megérkeztünk a helyszínre, de ez nem volt probléma, mert végül is pánikszerű indulásunknak köszönhetően csak azokat a dolgokat hagytuk otthon, ami időt vett volna igénybe… gondolok én itt világításra, címkékre vagy éppen bármilyen esztétikai elemre. De annak ellenére, hogy picit alulmúltuk önmagunkat a lányok készséggel segítettek mindenben.

Alapvetően nem véletlenül hívtam a dolgot összejövetelnek, sem mint börzének, mert sajnos az időjárás nem kedvezett a helyszínnek. Ennek ellenére természetesen így is jó szórakozást kínált az ide látogatóknak, mivel a kiállítás megfelelő narrációval történő megtekintése után, a kiállításon látott darabokhoz hasonló anyagokból, nem hasonló anyagokból, vagy éppen egyszerű vásárfiából válogathattak így karácsony előtt.



 A házigazdák profin készültek.

Ott valami történik

Rajmi vezényel a kőkórusnak:)

 Egy nyugalmasabb pillanat :)

Zsolt az áruló árus!

Szerintem összességében a jelenleg rendelkezésre álló lehetőség és időkerethez képest jól sikerült vasárnapi nap volt. Mivel rengeteg gyűjtőhelyhez ilyen közel van a helyszín szerintem egy melegebb napon egy mind gyűjtőknek, mind kiránduló családoknak üde színfolt lehet egy-egy vásáros nap. Én legalább is látok benne fantáziát… mindenesetre várjuk a folytatást tavasszal, Húsvét környékén:).

Jah és... "Finom volt a babgulyás!=)"

Továbbiakban pedig békés Karácsonyt mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése