2015. december 31., csütörtök

Évértékelés/ Yearly evaluation

Another year has passed. It is time to look back a little bit. Partly we have finished some of our plans. Let's see what happened:


Egy újabb év eltelt, így ismét itt az idő, hogy kicsit foglalkozzunk némi visszatekintéssel. A tavalyi terveket sajnos csak részlegesen sikerült teljesíteni, de ennek szerintem több oka is van. Az egyik, hogy közben szép lassan mindannyian kezdünk több szempontból is önállósodni, így alapvető dolgok, mint például munka és egyéb kötelességek több részt szakítanak ki az életünkből. Másrészről viszont több olyan dolog volt aminek sajnos különösebb értelmét nem is látjuk, így az ötleteket  úgy érzem dinamikusan kell kezelni. No de nézzük mi történt idén:


- Maybe the most important that we changed our name from Minerals and Fossils to "Diggers Gonna Dig"
- Talán a legfontosabb, hogy a régi Minerals and Fossils név helyett a (kinek frappáns kinek bosszantó) nevet "Diggers Gonna Dig!" nevet adtuk magunknak.



- Have started to work together with other collectors.
- Elkezdtünk együttműködni több emberrel különböző lelőhelyeken, hol több, hol kevesebb sikerrel.



- We succesully visited abroad. It was a little costlier, than we first thought, but it gave us an unforgettable adventure.
- Sikerült közösen eljutni külföldre is gyűjteni... ez így elsőre kissé költségesebb történet volt mint az eddigi tervek, de összességében azt hiszem jól sikerült, mindenképpen élményekben és gyűjteményben is gazdagított mindannyiunkat.



- We went to the Mineral Show of Munich and it gave the idea to sell the rest.
- Eljutottunk a müncheni ásványbörzére is, ahol érdemben még nekem is sikerült vásárolni, pedig ez nálam igencsak nagy szó. (Ezidáig biztos.) A jövőre tekintve azt hiszem ennek is nagy hatása volt, mivel ez adta színte kötelező jelleggel, hogy túladjunk a többleten.



- Thanks to the mineral enthusiasts meeting in Mátrafüred we could exhibit a part of our collection by Gyula for the first time. We obviously know that it is well fit for improvement, but we were delighted to see that with proper presentation some of our pieces are something to be proud of. :) 
- Hála a mátrafüredi ásványbarát találkozónak Gyula által először vitrinben is megtekinthető volt gyűjteményünk egy része. Természetesen tudjuk, hogy ez még bőven fejlődőképes, de nagy örömmel töltött el, hogy megfelelő tálalásban akad már nálunk is pár szép saját gyűjtésű darab :)



Two things did not go as planned this year.  Firstly we did not write the blog and ceased collecting between late spring and early summer because of private life issues. Secondly, we did not switch for WordPress.
Mindezek mellett az év során két dolog nem történt úgy ahogy terveztük. Egyrészt a késő tavasz kora nyári időszak alatt személyes okok miatt szüneteltettük az internetes írást, eközben többnyire a gyűjtögetést is. Sajnos nem tudtunk annyit foglalkozni a témával, hogy érdemben tudjunk szolgáltatni. Másrészt nem tértünk át végül wordpressre. Ennek lényegesen prózaibb oka van: nem lett volna semmi értelme, ellenben csak a baj volt vele.

In overall we'll try to keep the weekly posting for You as long as possible, because number of our readers has obviously increased. :) So we thank you for the trust and attention you gave us, we are looking forward to seeing You all in 2016! Good Luck for the New Year!
Összesítésben továbbra is a heti rendszert próbáljuk tartani a kedvetekért, az olvasottság szempontjából ugyanis egyértelműen látszik a javulás. :) Minden esetre köszönjük a bizalmatokat és a figyelmeteket, számítunk rátok 2016-ban is! És Jó szerencsét az Új esztendőre! 



2 megjegyzés: