2015. november 18., szerda

Mese Gyönygyösorosziról/ Tale about Gyöngyösoroszi

Lately, almost every weekend have been passed with mineral collecting, so it was time to look after other type of entertainment. We went to a pub this week, but the life does not stop.....so let's talk about Gyöngyösoroszi and Furmin.

We had got the first information from István Krisztián in the end of 2013. We found beautiful things in there, but even today we have plenty of room to improve. The area has also attracted the interest of others. The area was lived its renaissance by fellow collector Rajmi in this summer. Many people dug there, and Rajmi invited us too. Thanks for him! He wrote a detailed article about the area. You can find the link bellow!

Az utóbbi időben szinte minden hétvégénk ásványozással telt, így mostani alkalommal más fajta szórakozás után néztünk. No persze attól még az élet nem áll meg, hogy elfoglaltunk egy kocsmát, így a heti témánk legyen Gyöngyösoroszi és a Furmin.

Kicsit visszatekerve az idő kerekét, úgy 2013 vége fele történt, hogy megkaptuk az első segítséget a környékkel kapcsolatban, ezért külön köszönet Krisztián Istvánnak. Akkor döntöttük el, hogy nekünk is kellenek a helyről szép dolgok, ami úgy nagyjából sikerült is azóta, de erre azért összességében rá is ment két évünk így is, és még bőven lenne hova fejlődni.

Többszöri turkálás után rászántuk magunkat, hogy mélyebbre menjünk, mivel kevés alkalommal sikerült kijutni a területre így 2014 nyarán végig nyitva volt a gödrünk, amely ebből kifolyólag nem csak nekünk adott anyagot. Akkor került elő például István kvarcos teknője és például a kalcedonjaink is amik a Mátrafüreden voltak kitéve.






A területrész ezután Rajmi által élte reneszánszát. Nyár során számos ember termelt ott, mire a terület ennyire át lett túrva, többek között mi is Rajmi meghívására jutottunk ki ismét, amiért külön köszönet. Itt meg is ragadnám, hogy az általa írt bejegyzést belinkeljem, elvégre megfelelő tudományossággal és alapossággal ír a lelőhelyről. Részünkről pedig maradjanak a képek:











1 megjegyzés: