2015. november 25., szerda

KEK börze / Kek fair

At the weekend we visited Munich... wait no... the beer fooled me. I think we visited too much fair at the last few weeks. Christmas is coming, so most of the things in the fair was jewelry.
Many of the new material came from the foreign vendors, such as tanzanite, opals, but the domestic supply was not negligible. One of the most interesting piece from a foreign country was a full-grown magnetite crytal group on eruptive bedrock. From Hungary an azurite from Rudabánya was really great. It also would stand its ground in a museum showcase.

A hétvégén Müncehnben járt... ja nem várjatok, a literes sör megzavart. Kicsit sok mostanság a börze, tudom, de a tél közeledtével most ennek van szezonja. Mint alább látható, így 3-4 hét folyamatos börzeszemle után az igazán fontos dolgokra koncentráltunk mint például a Móricz Zsigmond körtértől alig pár száz méterre található Bajor Söröző nevű vendéglátóipari egységre amit most így pofátlanul ajánlani tudok mindenkinek akinek a környéken akad dolga és megéhezik vagy szomjas lesz.





Mivel ez nem egy gasztroblog, így ejtsünk pár szót a börzéről is. Jó is volt, börze is volt. Már nagyon érezni a karácsonyi készülődést, így az egyéb kategóriában felvonultatott termékek nagy részben uralták. Ez így nagyjából annyit tesz hogy közel egy tucat eladó foglalkozott ásványokkal.


(From: http://myreadinglounge.blogspot.hu/)

Sok új külföldi anyag érkezett az eladókhoz, mint pl tanzanit, tűzopál, nemesopál, de a hazai kínálat sem volt elhanyagolható. Egy példányt kiemelnék, mely a külföldi oldalt erősítette, egy savanyú alapkőzeten lévő fennőt magnetit kristályok alkotta kompozíció. A hazaiak közül figyelemre méltó volt egy szép rudabányai azurit. Kiváló darab, múzeumban is megállta volna a helyét. (Technikai okok miatt a további képek később érkeznek..)










Folytatásképpen úgy gondoltam ki is csúszhatunk a klasszikus ásványozós dolgokból. Azonban a börzén volt még pár kreatív ötlet és újdonság, ami tetszett. (Igen most ez ilyen nem fizetett reklámbejegyzés, előre elnézést mindenkitől aki nem szereti.)

Zsebe Jani csiszolt szépségei megragadták a szemet!

A "szömszédlány" pultja Szabó Dani-hoz viszonyítva, szerintem érdekes és igényes módja az ásványok és különböző madáralkatrészek felhasználásának

Nem kő, hanem üveg, de szerintem ötletes és kreatív. Mindenki megtalálja a szívének tetszőt. Van minyonos bal fent :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése