2015. október 7., szerda

Tiszta kristályok egy tiszta tó mellől / Pure crystals from beside a pure lake

Ezúttal inkább kirándultunk, mint ásványt gyűjtöttünk, de nem voltunk restek lehajolni, ha utunkba akadt néhány szép hegyikristály. A Csór-réti víztározó körül mentünk egy kb. 5 km-es kört, ahol megnéztünk minden vízmosást, útbevágást, patakot, csermelyt. Igazából nincs nehéz dolga az embernek, mert egy kiadósabb eső után a munka oroszlán részét elvégzi az eső, csak egy kis kitartás kell a gyalogláshoz, na meg jó szem. Persze egy nagyon nagy adag szerencse is jól jön.
Egyébként a terület védett, tehát ne vandálkodjunk, nincs is szükség rá, illetve a tó körüli védőövezetbe meg se kíséreljünk bemenni, mert újabban őrzik a területet.

At this time, we go hiking instead of only mineral collecting. Of course we weren't lazy to bend down for some nice rock crystals in our way. We went a 5 km long trip around the Csór-réti water reservoir. We nearly looked up all the drainages, roads and creeks. Actually it was not too hard to find good crystals, because heavy rains already performed the lion's share of the work. Furthermore you only need a little stamina and good eyes. Of course, a large dose of luck always comes in handy.
Otherwise, this area is a nature reserve, so no disturbing is allowed. Also there is a protective zone around the water reservoir and it is guarded.

 Igazán megérte egy profi fotóssal együtt túrázni! / It was really worth it to go together with a professional photographer!

Idegen színek /strange colors irány a susnya!/ into the woods! 

 in situ

keresgélés/ prospecting


Íme a jelentősebb darabok:

The major pieces: Egyetlen alapköves darab / The only piece with bedrock

 A legnagyobb és legtisztább 3 cm-es / The biggest and the purest 3 cm crystal

Régebbi darabok nagyja:

Old pieces from this locality:


Ikerkristályok / Twin crystals


 Fantom kvarc/ Phantom quartz


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése