2014. szeptember 2., kedd

A Budapest Show/ The Budapest Show

Augusztus utolsó napjaival a Budapest Show is eljött. Kíváncsian vártam ezt az alkalmat, mert csupa jó dolgokat harangoztak be erről a börzéről: külföldi eladók, egyes szervezetek idei évi új szerzeményeinek bemutatója, illetve hatalmas kínálat.

In the last days of August came the Budapest Show. I was curious, because I heard many positive things about the Fair: foreign sellers, new specimens of some Hungarian organization, and huge selection of minerals and other merchandise.

Lehet, hogy most sokan nem fognak érte szeretni, de vegyes érzelmeim voltak a dologgal kapcsolatban. Alapvetően a szervezettség jó volt, nekem még a környezet is tetszett. Ezen felül könnyedén sikerült érvényesíteni a facebook-on nyert belépőnket is. Ennek ellenére jópár negatívum akadt, amit nem szeretnék szó nélkül hagyni.
A börzének nagyobb volt a füstje mint a lángja. Méretét tekintve semmivel nem volt nagyobb keletje mint egy karácsony előtti Lelkes börzének, s az árusok legkevésbé az ásványosokkal voltak kompatibilisek.

Even if someone wouldn't like it, I had mixed feelings. The organization was pretty good, the location was enjoyable too. Top of that we could use our free ticket easily. However we found some negative things, what we should discuss.
There was quite a good turnout around this Fair, but the simple Christmas Fair was far bigger, and there were more mineral collectors and sellers.

Áru minősége: Rengeteg, de tényleg rengeteg bóvli, és megcsúfított darab került a polcokra. (S ez nem csak az én véleményem)

The quality: There are many many replicas and cheap things. (And this is not only my opinion)


Ezo mizéria / Esoteric stuff

Festett geódák/ Painted geodes

Kék obszidián... /Blue obsidian...


Szívecskére csiszolt cölesztin.../ Celestine hearts...

Túl tökéletes megtartású trilobiták egy kis üveggel körítve/ Too perfect trilobites with some glass



Árak: Alapvetően rám ez nem vonatkozik, de szerintem sokat rontott a látogatottságon az 1400 Ft-os belépő. Egyszerűen azért, mert ez még nem az a szint amiért 1000 Ft-nál többet el kellene kérni.

Prices: I think the 1400 HUF ticket price was a little bit too high. Simply this fair wasn't good enough to ask more then 1000 HUF


S most néhány üdítő jellegű kép:/ And now some positive things:












Kiállított darabok/ Things for sale




A hiányzó csolnoki baritok egyik fele / The half of the missing baryte from Csolnok

...és a másik/ and the other half

Nemesopál a szomszédból:) /Precious opal from our neighbors

Nemesopál Ausztráliából/ Boulder opal from Australia

Mézopál a kutyaszorítóból.../Honey opal from Telkibánya

Kedvenc turkálós krizoprázom, de még mindig drága 40Ft/g áron, inkább meglátogatnám a lelőhelyet! / A good piece of chrysophrase, but it costed too much.


A szörny és az ő libellája (a bubi a kép közepén)/ The monster quartz and its spirit-level (the bubble in the middle of the picture)


Egy régi klasszikus. / Old and classic.


Összességében azért kellemes volt az a kis idő amit kint töltöttünk. S kivételesen nem csak a lézengő nézelődők táborát gyarapítottuk. A pakisztáni ásványkülönlegességek asztalánál mi is ott hagytunk egy kevés pénzt :)

To sum up, the time we spent on the Fair was short, but enjoyable after all. And for exception we had bought something from the peculiar minerals from Pakistan!

"Gyűjtői darab" baráti áron, feltéve ha az ember múzeumként funkcionál! / It a collectors piece at a low price, if you are a museum curator!

Az "olcsó" törmelék / The cheap rubble

Topáz némi muszkoviton / Topaz with muscovite

Turmalin és akvamarin egy kövön. Gyönyörű :) / Tourmaline with aquamarine. Its beautiful :)

 A csodapult tele kincsekkel / the wonder table with gem hoards

Az árak alku tárgyát képezik / The prices are negotiable


Its a deal!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése