2016. március 2., szerda

Geológiai levelezés / Geological lettering

Úgy tűnik a tél kezd engedni a fagy szorításából és az idő is kifejezetten kellemes volt a múlt vasárnap, ezért úgy döntöttünk, hogy kimegyünk egy kicsit diatóma palát lapozgatni Szurdokpüspöki mellé. Egy rövid, de kemény séta után el is értük a bányafal tetejét ahonnan szép kilátás tárult elénk. Valamint tapasztaltuk, hogy a bányagödröt a krosszmotorosok is szívesen használják kikapcsolódásra.

It seems the winter freeze begins to yield to the grip and the weather was quite nice at last sunday. So we decided to go to the diatomaceous mine next to Surdokpüspöki. After a short but hard trip we reached the top of the mine wall and saw a bautiful view and we experienced that motocrossers also use the mine.


Lecuccoltunk és elkezdtünk összebarátkozni a sárral, mert a következő pár órát igen közeli és izgalmas kapcsolatban töltjük. Nem volt egyszerű megkapaszkodni a meredek falon, de valahogy el kellett érni a leletes réteget. A fő cél az állatkövületek megtalálása! Hamar megjelentek a biztató jelek. Egy jól sikerült "kicsi a rakás" nyomait őrzi a képen látható csigás réteg. Reménykedtünk, hogy hátha a halak is valahol a környéken pihennek.

We put down the stuff and we started to become friends with the mud, because the next couple of hours we would spend a very close and exciting relationship. The staing was not to easy on the wall but we have to reached the fossil layer. The main goal to find animal fossils! The encouraging signs were appeared soon. In this pictres we can see a well done small pile of snail fossil layer. We hope the fishes were rest in somewhere around.



Keresgélés közben a motorosok is megérkeztek és fel alá rohangáltak a kb 60°-os parton. Szerintem nem komplettek,de bátorságuk az van. Mikor megálltak mellettünk megkérdezték:
"Motoros: Mi mit csinálunk?
Mi: Ősleletet gyűjtünk.
Motoros: Aha" - ezzel ő is elárulta, hogy minket se néz komplettnek :D

Az izgalmak után folytattuk a "lapozgatást", de a állatkák csak nem kerültek meg, pedig igen szép leleteket találtak már itt:

De én nagyon örültem a levéllenyomatoknak, melyek közül egy különösen elnyerte a tetszésemet.

When we were searching the motocrossers arrived. They were go up and down the 60° land. I think they are crazy but have a lot of brave. When they stopped next to us aked:
"Motocrosser: What we are doing?
We: Collecting fossils.
Motocrosser: Aha2 - he also disclosed that we also looked crazy :D

After the excitement we continued the paging, but we did not find the animal fossils in turn beautiful fossils were found in here:

Green toad fossil - Origo

But I was very happy because of the leave fossils, which an especially won my approval.









Összességében egy nagyon szép napot töltöttünk együtt a szabad levegőn. Szép leveleket találtunk és legközelebb talán azok a fránya halak is a horogra akadnak, akarom mondani a kalapács végére ;)

Overall we spent a beautiful day together at the fresh air. Found beautiful leaf fossils and next time maybe those damn fishes will on the hook, I want to say at the end of the hammer ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése